Fallet med försvunna 70-åringen – se mer om fallet i klippet Foto: SVT

70-åring försvann efter frisörtid

Uppdaterad
Publicerad

Den 70-årige mannen gick till frisören och klippte sig i Markaryd en onsdag i juli. Tio dagar senare hittade en orienterare en död kropp utanför Markaryd. Polisen bekräftade att det var 70-åringens kropp och händelsen utreds som mord.

Försvinnandet skedde vid 17-tiden den 31 juli. Senare på kvällen slog en anhörig larm.

– Vi fick in vissa iakttagelser som gjorde att vi snabbt misstänkte brott. Vi har arbetat efter att ett grovt brott har begåtts, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Markarydsfallet

70-åringens Volvo saknas fortfarande. Polisen utreder nu omständigheterna kring mannens och bilens försvinnande.

Efter tio dagars sökinsats, som involverade både polisen och Missing People, hittades en död kropp i skogen av en orienterare. När kroppen hittas tros den tillhöra den försvunna 70-åringen.

Utreds som mord

Dagar efter försvinnandet, den femte augusti, försöker någon ta ut pengar från 70-åringens bankkonto. Enligt polisen ska försöken ha gjorts i Stockholm.

Nya uppgifter gör gällande att 70-åringens bil synts till i Västerbotten, där även ett röstkort adresserat till en person i Markaryd har anträffats. Polisen utreder nu om försvinnandet av en 80-åring i Malå kommun i Västerbotten är kopplat till 70-åringen från Markaryd.

Två gripna utomlands

Händelsen utreds som mord. En av de två misstänkta gärningsmännen grips i Tyskland den 20 augusti.

Den nionde december meddelar polisen att ytterligare en av de två misstänkta gärningsmännen är gripen. Den här gången skedde gripandet i Polen.

Se mer om händelsen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet