Arkivbild från en förlossning.

Fortsatt ansträngt på förlossningen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Region Kronoberg har förlossningen i Växjö det fortsatt tufft, men trots detta har man den senaste veckan hjälpt en patient från ett grannlandsting.

Från 17 juli till och med torsdagen den 27 juli har det fötts 62 barn och tio patienter har blivit hänvisade till andra landsting.

Detta skriver Region Kronberg i en sammanfattande lägesrapport.

Krisen på BB i Växjö

— Läget på förlossningen är tidvis tufft men arbetet flyter på bra och enligt plan. Våra medarbetare gör ett utmärkt jobb. Vi har skickat tio blivande mammor sedan den 17 juli, men vi har även tagit emot en patient från ett grannlandsting som också har hög belastning, säger Annika Hull-Laine, centrumchef kirurgi-kvinno- och barncentrum.

Normala rutiner

Sammanlagt hittills i år har 17 patienter fått hänvisas till andra förlossningar.

Men fortfarande gäller normala rutiner för föräldrarna. När det är dags, ringer man förlossningsenheten.

SVT Nyheter Småland har tidigare rapporterat om att Region Kronoberg  stängde två av sex förlossningssalar mellan veckorna 29 och 32. Personalen har tidigare kritiserat beslutet från centrumledningen i Region Kronoberg eftersom de anser att patientsäkerheten hotas.

Flera av föderskorna har alltså hänvisats till andra förlossningsavdelningar i bland annat Helsingborg, Värnamo och Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på BB i Växjö

Mer i ämnet