Foto: SVT Design

Fyra män åtalas för skotten i Konga

Uppdaterad
Publicerad

Sammanlagt fyra män åtalas nu misstänkta för brott i samband med en skottlossning mot en bostad i Konga i Tingsryds kommun. Händelsen inträffade i mitten av maj i år.

En 28-årig man åtalas för försök till mord då den ska ha försökt döda två personer genom att ta sig in i deras bostad och därefter avlossa sex skott mot dem. Mannen ska ha begått gärningen med uppsåt, enligt åklagaren Yvonne Rudinsson.

Två män,  en 21-årig och en 30-årig man, åtalas för grovt olaga hot. De ska ha hotat och tagit upp en revolver eller pistol och riktat den mot två personer.

Den fjärde mannen, en 36-årig man, åtalas för framkallande av fara för annan för att ha usatt flera personer för livsfara och fara för svår kroppskadda genom att avlossa flera skott mot bostaden, varvid två av skotten gått genom fönsterrutor och in i bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten i Konga

Mer i ämnet