Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Diba Dehnad/SVT

Grannar och före detta kollega vittnade i rättegången om mäklarmordet på Teleborg i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen vittnade både grannar till den mördade och personer som kände den misstänkte i rättegången kring det uppmärksammade mordet på Teleborg i Växjö i höstas.

Enligt SVT:s reporter på plats, Diba Dehnad, var stämningen i rättssalen lugnare på fredagen än vid förra rättegångsdagen.

Men när den misstänkte 73-åringen förhördes av deras målsägandebiträde, advokat Gunnar Larsson, beskrev vilka konsekvenser som mordet fått, blev de anhöriga märkbart berörda.

Målsägandebiträdet om den döde: ”En sann humanist”

– Mina klienter kan inte släppa varför detta hänt, varför? Deras familjemedlem som inte haft några fiender och löste allt med samtal och en trevlig ton. En sann humanist, säger han.

Under fredagen vittnade även en före detta kollega till 73-åringen och berättade hur den åtalade tog upp husförsäljningen vid varje samtal, utan undantag. Kollegan märkte att den åtalade mådde sämre hela tiden.

– Till exempel så slutade han dyka upp när vi bestämde träffar tillsammans med ”gubba-gänget”, säger vittnet.

Bakgrunden till mordet var enligt åklagaren att den åtalade mannen var missnöjd med en husaffär som förmedlades av den mördade mannen, som var mäklare.

Åklagaren: ”En ren avrättning”

Emma Berge, åklagare, presenterade bevisningen som bestod av förhörsuppgifter, mäklarens frus uppgifter om 73-åringen som möjlig gärningsman och teknisk bevisning.

– Mordet var en ren avrättning, brottsoffret har befunnit sig i en skyddslös ställning, sa Emma Berge.

Hon sa också att detta inte varit en handling av impuls, utan en planerad sådan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.