Foto: TT

Klartecken för att grilla igen i hela Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Kalmar län har upphävt förbudet att grilla i hela länet. Det mer gynnsamma grillvädret med regnet som kom under helgen, har gjort att förbudet inte längre gäller.

I ett pressmeddelande skriver räddningstjänsten i Kalmar län att det grillförbud de utfärdade för en vecka sedan kommer att hävas från och med klockan 15 på måndagseftermiddagen. Det är åter tillåtet att använda spritkök och grilla utomhus, så länge som det sker på ett säkert sätt.

Det är fortfarande inte tillåtet att göra upp en öppen eld på grund av brandrisken och det råder fortfarande råder eldningsförbud i hela länet.

Vad gäller Kronobergs län gäller fortfarande ett totalförbud mot att grilla, även i den egna trädgården. Förbudet kommer att gälla åtminstone fram till och med onsdag, då en ny utvärdering av det kommer att göras.

SÅ GRILLAR DU SÄKERT

  • Grilla på icke brännbart underlag
  • Håll ordentligt avstånd till brännbart material
  • Håll ordentligt avstånd mellan grillen och marken
  • Ha släckutrustning tillgänglig
  • Ha grillen under uppsikt hela tiden ända tills den är helt och hållet släckt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rekordvärme 2018

Mer i ämnet