Foto: SVT/ClaryKroon

Häxan springer i parken i påsk – trots pandemin

Publicerad

Häxan i parken är en av de aktiviteterna som ordnas i Markaryd kommun under påsklovet trots pandemin.  Markaryd väljer att annordna aktiviteter utomhus, medan till exempel Växjö satsar på digitala lösningar.

Påsklovet pågår den här veckan och då brukar alltid kommunerna ordna olika aktiviteter för lovlediga barn och ungdomar, men i år är det betydligt färre saker som händer. 

– Vi brukar ha väldigt mycket aktiviteter på loven både på stadsbiblioteket i stan och ute på filialerna, ofta flera gånger om dagen. Nu är de inte lika många och majoriteter av dem har fått flytta ut på nätet och blivit digitala, berättar Moa Averin, barn-och ungdomsbibliotekarie på Växjö kommun.  

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Till exempel har tipsrundan som brukar vara på biblioteket i Växjö i år blivit digital.  

– Man kan fortfarande gå den här tipsrundan, som brukar vara jättepopulär, men man får göra det hemma istället.

Häxa flyttar runt i Markaryd

I Markaryds kommun har man valt att hålla flera aktiviteter utomhus, som en del av Friluftslivets år. Elever i årskurs 4-6, som är med i lilla gårdsrådet på på fritidsgården arrangerade under måndagen “Häxan i Parken” i Strömsnäsbruk – och på tisdagen kommer häxan till Markaryd.  

Det blev tipspromenad, korvgrillning och mötet med häxan som delade ut godispåsar till ett 60-tal barn.

I klippet får du också träffa ungdomarna som ordnat aktiviteten och träffa häxan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet