Högsta domstolen tar inte upp fallet och den nu 28-årige mannen får livstidsstraff för mordet på Ulf Sandberg i Oskarshamn i september 2022. Foto: SVT/Ricardo Garcia

HD prövar inte fallet – Ulf Sandbergs mördare får livstidsstraff

Uppdaterad
Publicerad

En nu 28-årig man dömdes till livstids fängelse för mordet på Ulf Sandberg i centrala Oskarshamn i september 2022. Mannen överklagade domen men Högsta domstolen väljer att inte pröva fallet, och därmed står hovrättens dom fast, det rapporterar Barometern.

Den nu 28-årige dömda mannen högg ner funktionsnedsatte Ulf Sandberg i Oskarshamn i september förra året. Han dömdes till livstids fängelse för mord och grovt rån i både tings- och hovrätten.

Den 28-årige mannen överklagade till Högsta domstolen och yrkade på sänkt straff. HD ger dock inte prövningstillstånd och hovrättens straff står därmed fast.

Oskarshamn

En 30-årig man som deltog vid överfallet dömdes till sex års fängelse för grovt rån. Han överklagade inte hovrättsdomen, enligt Barometern.

KLIPP: Knivdådet på Ulf Sandberg som skakade Oskarshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Sandberg, ett välkänt ansikte i Oskarshamn, blir knivhuggen mitt i stan. Två personer blir misstänkta för dådet. Här får du bakgrunden till vad som hände och hur stan reagerade på det. Foto: SVT, Storyblocks

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet