Turismchefen Malin Albertsson berättar att satsningen kommer kosta 1,4 miljoner kronor. Foto: SVT Arkiv / Pressbild: Hultsfreds kommun

Hemestersatsning i Hultsfred ska stötta den lokala besöksnäringen

Uppdaterad
Publicerad

Besöksmålen i Hultsfreds kommun är bara några av besöksmålen i Småland som har det ekonomiskt tufft under sommaren som en följd av coronapandemin. Därför erbjuder Hultsfreds kommun gratis entré till några av kommunens besöksmål för alla kommuninvånare under vecka 30 och 31.

Några av de besöksmålen som omfattas av detta är Virserums konsthall, Svenskt rockarkiv, möbelindustrimuseet i Virserum och älgparken i Målilla.

– Vi kände att vi ville göra någonting för den lokala besöksnäringen eftersom turistsäsongen är så speciell i år, säger Hultsfreds kommuns turismchef Malin Albertsson.

Alla hushåll har fått ett invånarkort som gäller som entrébiljett till besöksmålen i kommunen. Det innebär i praktiken att kommunen köper entrébiljetter som kommuninvånarna kan använda för att besöka Hultsfreds besöksmål.

– 1,4 miljoner kronor är den budget som vi har att utgå ifrån maximalt, säger Malin Albertsson.

Förutom gratis entré till diverse besöksmål är det möjligt för kommuninvånarna att vinna övernattningar på hotell och vandrarhem i kommunen.

Hör Malin Albertsson berätta om satsningen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.