Marcus Bloch Westh har övat mycket på att baka skådebröd. Foto: Sveriges bagare & konditorer och TT.

Högsbybo tävlar om att bli Sveriges bästa unga bagare

Publicerad

19-årige Högsbybon, Marcus Bloch Westh, har chansen att bli Sveriges bästa unga bagare. Han är en av åtta finalister som tävlar i SM Unga Bagare den 15 mars i Göteborg.

I måndags släpptes namnen på årets finalister i tävlingen SM Unga Bagare. En av dessa är 19-åriga Marcus Bloch Westh från Högsby som för tillfället bor i Kristianstad där han studerar till bagare och konditor på yrkeshögskolan.

I år har konkurrensen varit extra hård då finalplatserna är färre på grund av coronapandemin.

– Det känns verkligen jättebra, det är liksom lite svårt att förstå egentligen. Jag tävlade i skol-SM förra året och vann, det känns jätteroligt att få tävla igen, säger Marcus Bloch Westh.

Tävlar om plats i Juniorbagarlandslaget

Tävlingen pågår under fem timmar och vinnaren får titulera sig som svensk juniormästare samt få en plats i Juniorbagarlandslaget. Finalisterna tävlar i kategorierna matbröd, kuvertbröd, bullar, kavlade degar och skådebröd.

– Skådebrödet är det jag har utmanat mig själv med och övat mycket på. Mest trygg är jag nog med den kavlade degen, säger Marcus Bloch Westh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.