I klippet hör du Cecilia Wrobel berätta varför hon flyttade från Malmö till Kalmar och vad hon tycker om sin nya stad. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Hon gav upp Malmö för Kalmar – ”Saknar inget hittills”

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler lämnar de svenska storstäderna och väljer att bosätta sig på mindre orter. Ceciilia Wrobel är nyinflyttad i Kalmar. Hon kommer närmast från Malmö och kan tänka sig att stanna.

– Jag sökte jobb på olika platser och hittade en väldigt intressant tjänst här i Kalmar. Sedan har jag ett torp här i Småland så det passade väldigt bra, säger Cecilia Wrobel som flyttade till Kalmar första oktober.

Det är en mindre stad du flyttat till, känner du av det?

Flyttströmmarna i landet

– Det är lite annorlunda, men hittills har jag inte saknat någonting.

Lärt känna många nya människor

I Kalmar kommun finns flyttlotsar som ordnar med stadsvandring och pubrunda för nyinflyttade. Något som Cecilia Wrobel uppskattade. Hon berättar också att hon på kort tid lärt känna många nya människor i sin nya stad.

Vad är bra med Kalmar?

– Det är mycket fina naturområden och nära till havet. Men också en väldigt fin stadskärna.

Känns det  som att du vill  stanna här?

– Jo, men det tror jag.

I klippet ovan hör du Cecilia Wrobel berätta mer om flytten och sin nya stad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmarna i landet

Mer i ämnet