I klippet berättar Kalmars kommunalråd Johan Persson (S) om varför han tror allt fler väljer att flytta till kommunen – och hur de ser på framtiden. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Många flyttlass går till Kalmar – positiv trend senaste åren

Publicerad

Allt fler väljer att flytta till Kalmar. I SVT:s kartläggning över hur svenskarna flyttat inom landet de senaste 20 åren syns en positiv trend för kommunen. Enligt kommunalråd Johan Persson (S) ligger hårt arbete bakom.

– När jag växte upp så tog restaurangerna industrissemester och hade stängt på somrarna, så det har ju hänt en hel del, säger Johan Persson (S), kommunalråd i Kalmar kommun.

I klippet ovan hör du Johan Persson (S) berätta mer om vad han tror ligger bakom den positiva inflyttningstrenden.

Flyttströmmarna i landet

Kommunalrådet är naturligtvis stolt över siffrorna. Men han menar också att hårt arbete ligger bakom och en rad medvetna satsningar.

– Vi har jobbat med universitet och utbildning. Men också med kultur och nöjen, det ska hända mycket i Kalmar, säger Johan Persson.

HUR SER DET UT DÄR DU BOR?

Här kan du se hur in- och utflyttningen sett ut i Kalmar – och i resten av Sveriges kommuner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmarna i landet

Mer i ämnet