Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Debatten om matpriserna är inte nyanserad, det triggar människor att hitta en syndabock, säger Hasse Birgersson, butikschef på Ica i Rottne. Foto: SVT / Olof Peterson

Ica-handlaren Hasse i Rottne får hotfulla samtal kvällstid – kallas för utsugare

Uppdaterad
Publicerad

Ica-handlaren Hans ”Hasse” Birgersson i Rottne utanför Växjö har på nära håll fått erfara hotfulla samtal från missnöjda kunder, efter att matpriserna höjts. I söndags kväll ringde en okänd person upp hans fru fyra gånger för att säga att Hasse är ”den största utsugaren på norra halvklotet”.

Icas säkerhetsavdelning har i ett internt mail varnat sina handlare för ökade risker för angrepp och hot mot butiker och personal, till följd av skenande matpriser.

– Jag fick själv ett obehagligt samtal i sent söndags kväll. Det var inget direkt hot, men det var ett otrevligt samtal, säger Hans Birgersson.

P4 Kronoberg var först med att berätta om incidenten till Hasse. Butiken har rapporterat händelsen till företagsledningen, men de kommer inte att polisanmäla.

– De här personerna som ringer mår ju inte bra, och är kanske inte så upplysta om mekanismerna som driver den här inflationen, säger Hans Birgersson.

Hör mer om det obehagliga samtalet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.