Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det handlar om ett kallblodigt planerat mord, sa åklagare Kjell Jannesson under sin slutplädering. Hör sammanfattningen om dödsskjutningen på Ängöleden i klippet. Foto: SVT

Dödskjutningen på Ängöleden i Kalmar – idag väntas domen

Publicerad

Motivet för mordet på Ängöleden i Kalmar den 6 mars ifjol var enligt åklagaren hämnd. Han har yrkat på livstids fängelse för den 27-årige man som stått åtalad för mordet. 27-åringen själv förnekar brott och enligt hans försvarsadvokat är bevisen mot 27-åringen för svaga.

När en 25-årig man sköts ihjäl på Ängöleden den 6 mars i fjol var det det den andra dödskjutningen på kort tid i Kalmar.

Enligt åklagaren Kjell Jannesson var dödskjutningen på Ängöleden en hämnd för den första skjutningen, som inträffade på Kattrumpan. En man greps nyligen misstäkt för just skjutningen på Kattrumpan.

25-åringen som sköts till döds blev skjuten i ryggen, på 20 meters avstånd. Han blev skjuten när han satt på sin cykel, på väg från platsen där mordet ägde rum.

– Det handlar om ett kallblodigt planerat mord, sa åklagare Kjell Jannesson under sin slutplädering.

Försvaret ifrågasätter bevisningen

Den mordåtalade 27-åringens advokat Johan Eriksson ifrågasatte under sin slutplädering de bevis åklagaren lagt fram. Hans klient borde enligt Johan Eriksson släppas fri. Han sa att utredningen är ett 1000-bitarspussel där det saknas 20 bitar.

– När det är livstids fängelse som står på spel så gör sig beviskravet gällande i hösta grad. Hur sannolikt är det att det har gått till på exakt det sätt som åklagaren påstår?, sa Johan Eriksson.

27-åringen har efter att rättegången avslutades suttit fortsatt frihetsberövad i väntan på dom.

Se klippet: Bevisen som knyter 27-åringen till dödsskjutningen på Ängöleden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En grön elcykel spelar en central i bevisningen mot 27-åringen som misstänks för dödsskjutningen på Ängöleden i Kalmar. Foto: Polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet