Polisen lägger ner utredningen och det finns inga misstankar om brott. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Inget brott bakom storbranden i Växjö – industribyggnad totalförstördes

Uppdaterad
Publicerad

Polisens utredning visar att branden som totalförstörde en bilvårdsfirma på Arabygatan i Växjö startades av elfel på en inlämnad bil. Ärendet är avslutat och det finns inga misstankar om brott.

– Polisens tekniker har tagit del av bilder från en övervakningskamera och konstaterar att branden startades av en bil som självantänder troligen på grund av elfel, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Växjö.

Branden bröt ut vid fyratiden på torsdagsmorgonen den 2 juni i en lokal i ett industriområde i västra Växjö. Släckningsarbetet hindrade att branden spred sig till intilliggande byggnader, bland annat till en av Växjös största padelhallar.

– Det var tur att det var vindstilla på morgonen annars hade förödelsen blivit större, sa då Krister Holgersson, räddningsledare Värends räddningstjänst till SVT Nyheter Småland.

Polisen lägger ner utredningen och det finns inga misstankar om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.