Foto: Arkivbild – Bildbyrån

Innebandybråket: Vipersspelaren polisanmäler

Uppdaterad
Publicerad

Efter en match i söndags anklagare en Jönköpingsspelare en Växjöspelare för att ha sagt en homofobisk kommentar. I sin tur har Vipersspelaren polisanmält JIK-spelaren för förtal.

Det var under Smålandsderbyt en incident inträffade där en Vipersspelare ska ha slängt ur sig en homofobisk kommentar till en JIK-spelare. En händelse som Jönköpingsspelaren senare berättade om på sociala medier. 

Växjöspelaren har i sin tur polisanmält JIK-spelaren för förtal vilket han gjorde redan i måndags. En anmälan som Smålandsposten var först att berätta om. 

Ångrar sitt ordval

Till tidningen säger Vipersspelaren att han ångrar sitt ordval men att han inte använt de ord som JIK-spelaren påstod. 

Istället för att ha sagt att det skulle vara hemskt att ha en homosexuell bror menar Växjöspelaren att han enbart sa ”Jag hörde om din bögbrorsa”. 

Växjöspelaren menar att kommentaren inte var homofobisk även om den gick över gränsen. Till Smålandsposten berättar han att han valt att polisanmäla som en markering och att han känt sig kränkt och uthängd. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.