Foto: SVT

Efter branden – all personal ska erbjudas nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Järnforsens Stoppmöblers VD Joakim Selin har företaget gjort en överenskommelse med en annan svensk tillverkare med samma typ av utrustning. Och han meddelar att all personal ska erbjudas jobb.

I  ett SMS på tisdagsmorgonen skrev Järnforsens Stoppmöblers VD Joakim Selin så här om överenskommelsen.

”Vi har gjort en principöverenskommelse nu på morgonen med en svensk tillverkare som har befintlig produktion och de har samma utrustning så vi kommer igång direkt. Produktionen blir kvar i Småland.”

Brand möbelfabrik Järnforsen

Om produktionen kommer att stanna i Järnforsen är fortfarande oklart.

Ändrade sitt beslut

När SVT Nyheter Småland senare under eftermiddagen pratar med Joakim Selin säger han att all personal först sades upp på måndagsmorgonen men att han sen ändrade sitt beslut då han hittade en lösning under gårdagen.

– Så fort avtalet på den nya orten är påskrivet kommer vi att erbjuda personalen jobb. De sitter på mycket värdefull kompetens som vi verkligen vill ha. Just nu sitter vi i förhandlingar med facket och hoppas nå en lösning nästa vecka, säger han.

Men när SVT pratade med personal tidigare idag kände de inte till att de skulle bli erbjudna nya jobb.

Varför har inte personalen informerats om detta? 

 – Personalchefen ska ha gjort det, säger Joakim Selin.

Stora delar av fabriken brann ner måndagen den första maj. Sedan dess har det varit oklart vad som skulle hända med produktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand möbelfabrik Järnforsen

Mer i ämnet