Foto: Lars Pehrson/TT

KD vill se tiggeriförbud i Mörbylånga

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna har lämnat in en motion om att införa tiggeriförbud på vissa platser i kommunen. Det rapporterar Barometern.

Det är Kristdemokraterna Eric Dicksson och Nina Åkesson Nylander som undertecknat motionen och menar att tiggeri upprätthåller fattigdom och att lösningen på EU-migranters fattigdom måste lösas i deras hemländer. 

Barometern skriver att KD i Mörbylånga vill följa Vellinge kommuns exempel på att införa tiggeriförbud. Ett beslut som i december prövades och godkändes i högsta instansen Högsta förvaltningsdomstolen. 

Mörbylånga

På Kristdemokraterna i Mörbylånga kommuns sociala medier skriver Eric Dicksson: 

”Jag tror inte att kvinnan utanför Kvantum kommer till Sverige om hon istället kunde få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda och ett riktigt jobb i Rumänien. Hon måste få riktig hjälp och det kan hon bara få i sitt hemland”

Det har tidigare lämnats in liknande motioner rörande tiggeriförbud av Sverigedemokraterna i Ljungby och Oskarshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet