Plankning på bussar ökade när pandemin slog till, nu har KLT skärpt sina kontroller. Foto: Farhad Khalili/SVT

KLT skärpte biljettkontroller – tretton personer fick böta första dagen

Publicerad

I veckan började Kalmar länstrafik med skärpta biljettkontroller för att motverka plankning. Redan första dagen åkte 13 personer fast.

I måndags startade Kalmar Länstrafik med utökade biljettkontroller vilket resulterade i att 13 personer fick böta på grund av ogiltig biljett. Detta rapporterar P4 Kalmar.

Anledningen till att KLT valde att utöka sina biljettkontroller är att företaget tappat 100 miljoner kronor på grund av att folk inte köper biljetter – samt att resandet minskat på grund av pandemin.

– Egentligen kan jag tycka att det är det tråkigt att vi behöver göra det vi gör. Vi jobbar i preventivt syfte för att höja betalningsmoralen hos våra resenärer. Men vi har ju tvingats till dessa åtgärder, så det får vi väl se en bra start, säger Katarina Nilsson på KLT till P4 Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.