Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet svarar Rickard Bowin på tre frågor om passtider. Bland annat hur lång tid det tar att få sitt pass. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Efter kaoset: Nu finns det passtider i Kronoberg igen

Uppdaterad
Publicerad

Nu börjar äntligen köerna för att förnya sitt pass i Kronobergs län att lätta efter att kön växt för varje dag under de senaste månaderna. Polisen har nu börjat jobba i tvåskift i Växjö och det har gjort att fler tider kunnat släppas.

– Tidigare har det inte funnits någon tid före december, säger Rickard Bowin, gruppchef för polisens reception i Växjö. 

Under onsdagen släppte polisen i Växjö nya tider för de två kommande veckor och det handlar om 140 nya tider per vardag.  

– Vi har omfördelat personal inom vår myndighet och vi fortsätter att rekrytera. Genom att vi fyllt på personalstyrkan så har vi nu lyckats utöka öppettider både före och efter ordinarie öppettid.

I klippet svarar Rickard Bowin på tre frågor. Bland annat om hur lång tid det tar att få sitt pass.

Uppmaningen: Kom förberedd

Rickard Bowin vill också understryka vikten av att avboka sin gamla tid när man bokat en ny och att vara väl förberedd när man kommer och ska göra sitt pass. Allt för att arbetet ska bli mer effektivt.

– Vi märker att det är många som ska skaffa pass till sina barn som inte har förberett sig genom att fylla i medgivarblanketterna. Det tar mycket tid för polisen att vänta när folk ska fylla i dem på plats, säger Rickard Bowin.

I Kalmar län är den första lediga tiden för att förnya sitt pass i september.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer