Ingela Nilsson Nachtweij (C). Foto: SVT

Kommunalrådet i Vimmerby avgår

Uppdaterad
Publicerad

Ingela Nilsson Nachtweij (C) avgår som kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby, det meddelade hon under torsdagsmorgonen.

Ingela Nilsson Nachtweij avgår efter att det framkommit  mycket stark kritik mot hennes ledarskap från både tjänstemän och politiker i kommunen.

I pressmeddelandet skriver Nachtweij att hon är stolt över det hon åstadkommit men att hon inte kan fortsätta som ordförande för kommunstyrelsen: ”på grund av det senaste beslutet om begränsningar som har satt demokratin ur spel, där jag som folkvald förhindras utföra mitt uppdrag.”

Det var under tisdagen som kommunstyrelsen i Vimmerby beslutade att kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij inte får prata med medarbetare utan att två tjänstemän och två politiker är närvarande.

Nachtweij har under en period tvingats arbeta hemifrån på grund av motsättningar, men var sedan drygt ett par veckor tillbaka på kommunledningskontoret.

Hon skriver också att hon inte kommer ge några ytterligare kommentarer i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer