• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ingela Nilsson Nachtweij (C) Foto: SVT

Efter krisen – Nachtweij (C) tillbaks i stadshuset

Publicerad

Idag gjorde Kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby – Ingela Nilsson Nachtweij (C) – sin första dag tillbaka på Stadshuset i Vimmerby, efter att i tre veckors tid ha arbetat hemifrån.

Det har gått nästan tre veckor sedan kommunens toppolitiker Ingela Nilsson Nachweij (C) portades från sin egen arbetsplats. Detta efter ett tumult där hon anklagats för att bete sig illa mot kommunens tjänstemän.

De senaste veckorna har hon jobbat hemifrån, men nu är hon alltså tillbaka i stadshuset.

– Jag har valt att stanna kvar på min post. Det har funnits stunder när jag själv har tvekat, men alla kommentarer, samtal och ord har gjort mig trygg i det här beslutet, säger hon.

”Ska vara mer lyhörd”

Det var under slutet av sommaren som kommundirektören Carolina Leijonram sjukskrev sig på grund av arbetsmiljöproblem. Bland problemen som beskrevs fanns bland annat att tjänstemän känt sig trakasserade.

– Jag kommer vara mer lyhörd, och endast leda genom kommundirektören. Om jag vill prata med någon annan ska jag först prata med kommundirektören, säger hon.

”Pratas mycket”

Ingela Nilsson Nachtweij säger att hon själv mår bra, till stor del tack vare stödet hon fått, inte minst från sitt eget parti.

– Det jag tycker är allra mest besvärligt är att våra familjer har blivit väldigt hårt drabbade av den händelseutveckling som varit. Då är det inte bara min familj som blivit hårt ansatt, utan alla inblandade har blivit påverkade och det är jag ledsen för. Det pratas mycket, Vimmerby är en liten ort och vi är alla del av den, säger hon

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vimmerby

Mer i ämnet