Vimmerby kommunhus. Foto: Clary Kroon/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Beslut – Vimmerbys kommunalråd får inte träffa medarbetare ensam

Uppdaterad
Publicerad
Turerna kring Vimmerbys kommunalråd Ingela Nilsson Nachtweij (C) fortsätter. Vid ett extrainsatt möte under tisdagen beslutade kommunstyrelsen om en åtgärdsplan, där kommunalrådet bland annat inte får ha kontakt med medarbetare ensam.

En enig kommunstyrelse klubbade under tisdagen igenom ett antal punkter som ska bidra till att göra arbetsmiljön på stadshuset bättre. Flera punkter rör kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij. Bakgrunden till beslutet är en långdragen konflikt, där Nilsson Nachtweij anklagats för att jaga och trakassera tjänstemän, och att förbigå chefer.

Punkten som sticker ut mest är att Nilsson Nachtweij inte får ha enskilda möten med kommunens tjänstemän – minst två tjänstemän och två andra politiker måste vara med.

Dessutom ska Nilsson Nachtweij inför varje kontakt med medarbetare ha samråd med kommundirektören. Vidare ska en handlingsplan för att komma tillrätta med situationen tas fram och arbetsmiljön vara en stående punkt på varje kommunstyrelsemöte.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ingela Nilsson Nachtweij (C) Foto: SVT

Konflikten inom Vimmerby kommun har pågått sedan slutet av sommaren -  och utöver krav på Ingela Nilsson Nachtweijs avgång har Nilsson Nachtweij under en tid förbjudits att arbeta från kommunhuset och i stället arbeta på distans från hemmet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer