Om kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) visar en ”återgång till det gamla beteendemönstret” hotar Moderaterna och Marie Nicholson (till höger i bild) med att lämna samarbetet med Centerpartiet. Foto: TT/Moderaterna.

M uppmanar kommunalråd att avgå – trots åtgärdsplan

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Vimmerby ber idag Ingela Nilsson Nachtweij (C) att självmant avgå från posten som kommunstyrelsens ordförande. Stannar hon kvar och ser de tecken på ”en återgång till det gamla beteendemönstret” då hotar Moderaterna att lämna den politiska koalitionen.

– Vi har fått en åtgärdplan innehållande ledarskapsutbildningar och liknande. Det är inget fel med planen. Problemet är att Ingela Nilsson Nachtweij inte är medveten om att hon är problemet trots många samtal, säger Marie Nicholson (M).

”Moderaterna har inte längre något förtroende för att Ingela Nilsson Nachtweij klarar av att leda Vimmerby kommun”, står det i Moderaternas pressmeddelande.

Nu förutsätter Moderaterna att centerpartiets ledning tryggar tjänstemännens välbefinnande och ansvarar för att den nuvarande sjukskrivna kommundirektören Carolina Leijonram kan återvända i tjänst.

Bryta upp Alliansen

Moderaterna varnar eller hotar också med att bryta upp Alliansen ifall de ser tecken på ”en återgång till det gamla beteendemönstret”.

SVT Nyheter Småland söker Ingela Nilsson Nachtweij (C) för en kommentar.

I måndags gjorde kommunstyrelsens ordförande Ingela Nilsson Nachtweij sin första dag på Stadshuset i Vimmerby, efter att i tre veckors tid ha arbetat hemifrån.

Tidigare hade Ingela Nilsson Nachweij portats från sin egen arbetsplats efter ett tumult där hon anklagats för att bete sig illa mot kommunens tjänstemän.

Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.