Kommunalrådet Johan Persson (S) delade också inlägget om Emil Hellkvist Foto: SVT

Kommunalrådet om Emilfallet: ”Får lära av utredningen”

Uppdaterad
Publicerad

Facebookinlägget om cp-skadade Emil Hellkvists fall har skapat debatt de senaste veckorna. Kritiken har i huvudsak riktats mot socialnämndens ordförande, men även kommunalrådet Johan Persson delade inlägget.

Debatten började med att socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S) öppet skrev om vilka ersättningar Emil fått och hur han skött kontakten med myndigheter. Detta fick organisationen för funktionshindrade – DHR – att polisanmäla Holmberg.

Men även Johan Persson har fått kritik. Han delade nämligen Holmbergs inlägg på facebook. Nu ger han sin syn på debatten som uppstått.

– Nu är händelsen anmäld till diverse myndigheter och då får vi helt enkelt vänta och se vad man kommer fram till och sedan lära av det, säger han till SVT.

Du delade också inlägget?

– Ja, även jag kommer att få lära av det utredningarna landar i. Anledningen till att jag delade inlägget var att jag fick en mängd frågor som var exakt samma som de Roger fått och svarat  på, och då använde jag hans inlägg för att svara på de frågor som ställts till mig också.

Ger Holmberg fullt stöd

DHR har efter inlägget krävt att Roger Holmberg lämnar sin post. Men Johan Persson ger sin kollega fullt stöd i sitt ämbete.

– Det är partiet som äger den frågan och jag vet att Holmberg har ett starkt stöd i vårt parti och jag själv har det största förtroende för honom som ordförande, säger Johan Persson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Emil Hellkvist

Mer i ämnet