Christer Kratz, kommunchefen i Tingsryd, har testat positivt för coronaviruset. Foto: Tingsryds kommun/SVT

Kommunchefen i Tingsryd smittad av corona-viruset

Uppdaterad
Publicerad
Kommunchefen i Tingsryd Christer Kratz har smittats av coronaviruset. Han testades och fick provsvaren i veckan, berättar han för SVT Nyheter Småland.

Christer Kratz berättar att han blev sjuk förra helgen.

– Jag fick feber. Men sen dess har det blivit bättre. Jag har jobbat hemifrån under veckan och kommer vara hemma tills jag varit symptomfri minst två dagar, berättar han.

Krisledning

En kommunchef är ansvarig för organisationen i kommunen och där ingår även krisledning. Därför gavs möjligheten för kommunchefen att få göra ett test.

– Om provsvaret hade varit negativt hade jag ju kunna gå tillbaka och jobba och inte behövt vara hemma av försiktighetsskäl, säger han.

Försökt vara försiktig

Men Christer Kratz betonar flera gånger att han mår ganska bra under omständigheterna, arbetet i kommunen fortgår och han deltar i möten via datorn på distans. Han säger själv att han bara är en i mängden som drabbats och fokus ska vara på gamla, sjuka och vårdpersonal.

– Jag mår ganska bra och för mig är det inget särskilt på något sätt. Många människor kommer bli sjuka och jag är bara en vanlig människa.

Var han blivit smittad vet han inte.

– Jag har varit jätteförsiktig, men det är inte alltid det hjälper, avslutar Christer Kratz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet