Kostsamt för skattebetalarna när regionchef utreds

Uppdaterad
Publicerad

Den chef inom en verksamhet i Region Kalmar som handlat på tjänstekortet utan att redovisa vad pengarna gått till har nu utretts av en revisionsfirma. Notan för granskningen landade på 610 000 kronor.

Region Kalmar har fått fakturan för utredningen som gjordes och summan hamnar alltså på 610 000 kronor. Det rapporterar P4 Kalmar.

Det var i mitten av februari som det kom fram att chefen handlat för drygt 768 000 kronor utan att redovisa vad pengarna gått till.

Enligt radion ska det bland annat handla om köp av tv, datorer och en synt. Inget av inköpen går att koppla till den verksamhet där mannen var chef. Han har nu lämnat sin tjänst.

Mannen har också gjort flera kontantuttag som inte redovisats och Region Kalmar kräver tillbaka drygt 700 000 kronor av honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.