Foto: TT

Kraftig minskning av inbrott i Kalmar kommun

Uppdaterad
Publicerad

Jämfört med i fjol har bostadsinbrotten i Sverige minskat med 16 procent hittills i år, och i Kalmar har antalet inbrott nästan halverats.

I Kalmar kommun har 32 bostadsinbrott begåtts hittills i år, att jämföra med 61 under samma period i fjol. Det är tidningen Hem & hyra som tagit del av den senaste statistiken från Brottsförebyggande rådet, BRÅ.

Med minskningen av inbrott följer Kalmar kommun samma trend som merparten av övriga Sverige. I Växjö kommun har antalet inbrott minskat från 40 till 37 under samma tidsperiod som förra året.

Kalmar

– Vi har satt ett nationellt mål att halvera bostadsinbrotten i Sverige till utgången av 2019 och här ser vi helt klart att metoderna och stöden som gått ut i verksamheten har gett resultat, säger Tomas Håkansson, verksamhetsspecialist på mängdbrott hos Utvecklingscentrum Syd till tidningen.

Allra störst minskning av inbrott har Malmö haft, då med hela 34 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet