Livstidsdömd överklagar – vill ha lindrigare straff

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige man som dömts för mordet på funktionsnedsatte Ulf Sandberg i Oskarshamn överklagar sin livstidsdom. Mannen vill få ett lindrigare straff och även genomgå en mindre rättspsykiatrisk undersökning.

27-åringen dömdes den 20 mars i år till livstids fängelse efter att ha huggit Ulf Sandberg till döds. Enligt tingsrätten var bevisen ”inte bara övertygande utan överväldigande” då stora delar av förloppet filmades av gärningsmännen själva.

Ifrågasätter livstidsdomen

Nu har 27-åringen genom sin advokat, Niklas Kappel, lämnat in en överklagan till hovrätten där det framgår att den morddömde ”menar att omständigheterna i målet, vid den helhetsbedömning som ska göras, inte är sådana att det föreligger skäl för fängelse på livstid.

Oskarshamn

I överklagan står det också att en mindre rättspsykiatrisk undersökning bör göras eftersom omständigheterna kring 27-åringens person inte är tillräckligt utredda vid tingsrätten.

Som SVT Småland tidigare berättat kommer även den 30-åring som dömdes till sex års fängelse för att ha deltagit i överfallet att överklaga sin dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet