Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Lurade till sig 90- årings kontokort

Uppdaterad
Publicerad

Den 90- åriga kvinnan fick besök av en man som utgav sig för att vara hos henne för att kontrollera hennes brandvarnare. När kvinnan sen skulle betala för en ny tog bedragarna kontokortet och försvann. Flera tusen har därefter tagits ut från kvinnans konto.

Det var strax efter klockan 19 på fredagskvällen som det ringde på den 90 år gamla kvinnans dörr i Gamleby i Västerviks kommun.

Utanför stod en man som uppgav sig vara där för att kontrollerna kvinnans brandvarnare.

Västervik

Tog kortet och försvann

– Mannen ska då ha sagt att brandvarnaren är gammal och måste bytas. För att betala en ny fick han kvinnans kontokort som han sa att han skulle dra i en automat i bilen utanför. Men istället försvann han och ytterligare en person från platsen, säger Åsa Emanuelsson polisens presstalesperson.

Enligt polisanmälan ska flera tusen sedan ha tagits ut från kvinnans konto. Brottet rubriceras som åldringsbrott och hemfridsbrott.

– Mannen hade ringt hem till kvinnan först och meddelat att de skulle komma för att titta på brandvarnaren, säger Åsa Emanuelsson.

I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet