Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Andersson (S) träffade personal på den pressade akutmottagningen i Växjö under torsdagen. Foto: William Frykfeldt/SVT

Magdalena Andersson (S) besökte pressade akutmottagningen i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen besökte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson akutmottagningen i Växjö. Akuten har det senaste året haft stora problem med överbeläggningar.

Se hur Magdalena Andersson tas emot på akuten i klippet.

Syftet med besöket var att träffa personal och prata om den tuffa situationen som uppstått med ständig brist på vårdplatser. Magdalena Andersson träffade bland annat Johanna Gustafsson Vrågård, sjuksköterska på akutmottagningen i Växjö som SVT tidigare följt med under en hektisk arbetsdag.

Pressad vård 2024

Hon uppskattade partiledarens besök, men är tveksam till om det kommer leda till några förändringar.

Känner du att sjukvårdsfrågan tas på allvar?

– Nej, det tycker jag nog inte. Inte på så stort plan som det borde göra, för det här är ju en fråga som berör alla, säger hon.

I klippet ovan följ med en natt på akuten i Växjö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I väntrummet på akuten går tiden långsamt. Samtidigt springer sjuksköterskan Johanna mellan inkommande ambulanser och patienter med bröstsmärtor. Hur går det ihop? Följ med och se själv. Foto: Makan Rahmati/SVT

Positiv inställning till regionstyret i Kronoberg

Med på besöket var också Henrietta Modig Serrate (S), som under onsdagen valdes till regionalstyrelsens nya ordförande i Kronoberg.

Att Socialdemokraterna nu samarbetar med Moderaterna i regionen är något som Magdalena Andersson ställer sig positiv till.

– Att Socialdemokraterna och Moderaterna kan samverka är goda nyheter för alla som lever här, det kan skapa en stabilitet och förutsägbarhet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pressad vård 2024

Mer i ämnet