De enda som Laila Göransson, 80 år gammal från Växjö, umgås med i dag efter utbrottet av corona är hennes kära krukväxter. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Laila, 80, har isolerat sig under coronapandemin: ”Man är äldre och skörare”

Uppdaterad
Publicerad

Laila Göransson är 80 år och van vid en aktiv livsstil. Men den senaste tidens utbrott av coronaviruset har gjort att hon dragit ned på sitt umgänge och nu vistas hon mest i lägenheten i Växjö.

Laila Göransson är en av alla dem som tillhör en riskgrupp eftersom hon är över 70. Hon är aktiv inom Pensionärernas riksorganisation, PRO, i Växjö och brukar även resa mycket. För några veckor sedan kom hon hem från en resa till solen, men den senaste tiden är det mest solen på den lilla inglasade uteplatsen som gäller för 80-åriga Laila Göransson.

– Jag tror att när man kommer upp i den här åldern tänker man mer. Man blir mer försiktig och rädd om sig än när man är ute i arbetslivet. Om man arbetar så kanske man inte tänker så mycket, säger hon.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Liknar inget annat

Laila har under sitt yrkesliv jobbat inom sjukvården och den här situationen har hon aldrig varit med om förut.

– Naturligtvis har det funnits epidemier tidigare men det här känns annorlunda. Jag känner även en stor oro för mina barns situation, hur ska det gå för dem om den här epidemien kommer att fortsätta? Det kan ju hålla på länge och drabba dem som har ett eget företag hårt, säger Laila.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet