Marcus Karlén och Robert Ekman möts för första gången. Foto: Olof Peterson/SVT

Marcus och Robert tycker olika om nästan allt – nu möts de

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s satsning Sverige möts har alla som vill fått tycka till i heta frågor som jämställdhet, bensinpriset eller invandringen. Robert Ekman och Marcus Karlén från Växjö tycker olika i de flesta frågor, nu ska de mötas för första gången.

Över 4 200 personer har blivit matchade med en en meningsmotståndare efter SVT:s satsning Sverige möts. I helgen hålls event på åtta olika platser i Sverige, bland annat i Växjö, där personer som tycker olika träffas.

Två personer som tycker olika om nästan alla frågorna i satsningen är Robert Ekman och Marcus Karlén från Växjö. Robert Ekman är inte aktiv i något politiskt parti medan Marcus Karlén är aktiv inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.

Sverige möts

I klippet ovan möts Robert och Marcus.

Fotnot: Den här artikeln är en del av projektet Sverige möts. Under hösten kommer vi på SVT spegla en rad frågor där åsikterna går skarpt isär och undersöka vad som händer när människor faktiskt träffas och pratar – öga mot öga. Vill du veta mer? Besök Sverige möts hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts

Mer i ämnet