Rättegången om dödsskjutningen på Ängöleden i Kalmar startar idag i Kalmar tingsrätt. Foto: SVT

Mordet på Ängöleden i Kalmar – rättegången igång för andra gången

Uppdaterad
Publicerad

Den 6 mars förra året sköts en 25-årig man till döds på Ängöleden i Kalmar. En 27-årig man står inför rätta misstänkt för mord. Under onsdagen startar rättegången i Kalmar tingsrätt – för andra gången. Följ den här.

Under måndagen fick mordrättegången avbrytas då en av de medåtalade männen inte dök upp. Efter en polisjakt hittades mannen dagen efter i Norrköping – och under onsdagen startar rättegången på nytt.

Dödsskjutningen på Ängöleden i Kalmar

Förhandlingarna är nu slut för idag och vi tackar för oss!

Det har tunnats ut med åhörare här efter lunchen. Åklagare Jannesson berättade för oss i pausen att rättegången har 18-årsgräns, på grund av hotbilden. Därför blir det svårt för den yngre "svansen" till Norrlidengänget att närvara, menar åklagaren.

En privatpersons bil blev beskjuten när den passerade Ängöleden. Skottet gick igenom två plastbitar i frontgrillen, men kulan hittades aldrig. Det var verkstadspersonalen som hittade skotthålen, bilägaren visste inte att hon blivit beskjuten.

Eftermiddagspasset börjar med att åklagare Jannesson visar på en karta hur flera vittnen sett en man cykla runt på Ängö vid tidpunkten för mordet.

foto: polisens förundersökning

Rätten tar nu en längre lunchpaus. Vi återkommer klockan 13 här i chatten!

Under tiden som åklagaren visar bilder från 25-åringens telefon viskar den mordåtalade 27-åringen med sin försvarsadvokat Johan Eriksson.

Efter en kort stund blev vi journalister och andra åhörare insläppta i salen igen.

Vi åhörare måste nu lämna salen då bilder från mordplatsen ska visas.

Nu går åklagaren sakligt igenom skottskadorna som 25-åringen fick, och vad obduktionsrapporten säger.

25-åringen sköts i bröstkorgen på ungefär 20 till 25 meters avstånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Kalmar

Mer i ämnet