Den mordmisstänkte slog minst fem slag med hammare

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inleddes rättegången i Kalmar tingsrätt om det misstänkta mordet utanför Oskarshamn.

En 36-årig man står åtalad för att ha berövat en 50-årig man livet genom att delat ut slag med en hammare. Enligt obduktionen ska han fått minst fem slag i huvudet. Obduktionsrapporten visar också att den avlidne fått strypliknande skador mot halsen och troligtvis har mannen dött av kvävning. 

Släggan hittades i garaget Foto: polisens förundersökningen
Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Mekade tillsammans 

Det misstänkta mordet inträffade i ett garage på en gård i ett litet samhälle utanför Oskarshamn den 2 mars. De båda männen var motorintresserade och brukade ibland meka med bilar tillsammans och det gjorde de den aktuella kvällen. 

36-åringen nekar till att han gjort sig skyldig till mord och hävdar att han handlat i nödvärn när han slog med släggan. Skadorna på halsen ska ha uppkommit genom att han råkade kliva på 50-åringen när han snubblade, men enligt rättsläkaren är det ”mindre troligt”.

Mössan som den avlidne mannen hade på sig Foto: polisens förundersökningen

36-åringen ringde SOS 

Den åtalade 36-åringen ringde själv till SOS Alarm och under samtalet berättade han att han hade slagit någon i huvudet. När ambulanspersonalen kom till platsen hittade de 50-åringen svårt skadad, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen har inte funnit något motiv till mordet. Rättegången kommer att fortsätta på torsdag och fredag nästa vecka.

Artikeln har uppdaterats med annat innehåll efter ursprungspubliceringen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt garagemord i Oskarshamn

Mer i ämnet