Dödsfallet i Berga utreds som mord. Foto: Helmuth Petersson

Mordutredning i Kalmar läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti hittades en död person i en bostad i Berga i Kalmar. En person har suttit häktad misstänkt för mord – men alla misstankar har nu avskrivits och förundersökningen är nedlagd.

– Förundersökning är nu nedlagd efter att den slutgiltiga rättmedicinska obduktionen blivit klar. En person som varit misstänkt för brottet är nu helt avförd från utredningen och inga misstankar om brott föreligger längre i samband med dödsfallet, säger polisenes presstalesperson Robert Loeffel i ett pressmeddelande.

Det var den andra augusti som en man i 30-årsåldern hittades död i sin bostad i stadsdelen Berga i Kalmar. En jämnårig man greps samma dag misstänkt för mord.

Vad som föranledde misstankarna mot mannen är oklart, men obduktionen har nu alltså friat mannen från alla misstankar och förundersökningen är nedlagd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet