På onsdagen den 7 juli genomför polisen nya dykningar i ån Lagan efter den försvunna pojken i Ljungby. Foto: Privat

Nytt område prövas i sökandet efter försvunne 17-åringen i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag nästa vecka fortsätter polisen med sina sökinsatser efter den försvunna pojken i Ljungby. Med hjälp av Kustbevakningen ska de dyka på ett nytt ställe i ån Lagan som de tidigare inte kunnat undersöka.

– Det är ett område där vi behöver specialutrustning för att kunna söka, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Det är en kompletterande dykning i anslutning till Replösabron. Polisen har tidigare genomfört dykningar vid Replösabron men det blir första gången inom just det här området.

– Det är ett område där vi inte kunnat fullfölja våra undersökningar och det ingår i ett område där hundar har markerat, säger Robert Loeffel.

Dykningarna kräver specialutrustning

Anledningen till de inte dykt där tidigare är för att man behöver specialutrustning. Vad för typ av utrustning det handlar om och hur det möjliggör de nya sökningarna vill polisen inte gå in på.

Dykningarna beräknas ta en dag att genomföra.

Pojken har varit försvunnen sedan i början av december förra året och var 17 år vid försvinnandet.

Klippet nedan är från en minnestund i april då pojken varit försvunnen i fyra månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.