Polisen har sökt flera gånger i Lagan efter den 17-åring som försvann i december. Foto: Johan Nilsson/TT

Nya dykningar i Lagan under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Privatpersoner har med undervattensdrönare sett någonting i vattnet i Lagan som gjorde att Kustbevakningen under fredagen gjorde nya dykningar i Lagan. Men under eftermiddagen meddelade polisen att inga relevanta fynd gjorts.

Anledningen till de nya dyken var att en privatperson sett något i vattnet,  och det var oklart om det hade med den försvunna 17-åringen att göra. Men iakttagelserna ska ha gjorts i närheten av den plats där hundar tidigare markerat.

Under fredagseftermiddagen kunde polisens presstalesperson Robert Loeffel berätta att man inte gjort några fynd kopplade till 17-åringen.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

– Det var inget som var relevant, det var skräp helt enkelt, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel, till P4 Kronoberg.

I början av februari markerade två av polisens specialhundar vid samma ställe där hundar tidigare markerat i ån Lagan. Sedan dess har dock inga nya dykningar genomförts – förrän nu. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

17-åringen försvann i Ljungby i början av december. Han är fortfarande inte hittad och sökarbetet med flertal dykningar och hundsök har genomförts. De senaste sökinsatserna har skett i ån Lagan i Ljungby.

Dykningar har gjorts och i början av februari gjorde två specialsökhundar nya markeringar på ett område där de tidigare markerat. Kustbevakningen skulle återupptagit dykningarna i dag men det flyttades fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet