Tingsryds kommun planerar en multiarena. Kommunen hoppas att den ska överträffa den tidigare arenan. Foto: SVT

Nya steg mot en multiarena i Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds kommun har lagt fram underlag till ett inriktningsbeslut angående den nya ishallen som planeras att stå färdig om några år. Beslutsunderlaget är en viktig valfråga för alla partier.

Ända sedan april har planerna på en ny ishockeyarena varit aktuella. Sedan dess har kommunala partier ställt sig både undrande och försiktigt optimistiska till förslaget.

Socialdemokraterna är de som drivit förslaget vidare för att försöka få planerna att gå i hamn. De sa direkt efter skrivelsen att de skulle gå till val på frågan.

Val 2018 – #dinröst

– Vi behöver en privat entreprenör i frågan, vilken vi har hittat. Vilken entreprenör det gäller vill vi inte gå in på nu, men vi kommer att presentera den inom det närmaste, säger Mikael Jeansson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

Inte bara hockey

I beslutsunderlaget till den nya arenan skriver kommunen att arenan kan komma att innebära en möjlighet som inte kommer tillbaka på länge. Tanken är att arenan inte bara ska vara en anläggning för ishockey, utan en arena som berör fler delar av näringslivet.

– Vi pratar om en multisportarena. Till exempel ska man kunna spela bowling där, utöver bara ishockey. Tanken är att vi ska kunna samarbeta med både näringslivet och kulturlivet, säger Mikael Jeansson.

Förslag får medhåll – men med tveksamhet

Beslutsunderlaget har bemötts av positiva reaktioner från både Moderaterna och Centerpartiet. Trots det finns vissa frågetecken kring projektet.

– Vi önskar att detta inriktningsbeslut tas av majoriteten efter valet. Det måste vara en ny privat aktör eftersom kommunen inte klarar det själva, men det kan vi inte spekulera i än. Fler utredningar behövs, säger Anna Johansson (C), andra vice ordförande i kommunstyrelsen.

Även Moderaterna håller med i avseendet att åtminstone en privat aktör behövs för att arenan ska bli verklighet.

– Under rätt förutsättningar kan det bli fler entreprenörer som bidrar till projektet. Som kommun vill vi ha det så prisvärt som möjligt, säger Patrik Andersson (M), ledamot i kommunstyrelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet