Kommunalrådet Christina Davidsson (C) vädjar till föräldrar att hålla barnen inom familjen. Foto: Niclas Wimmerberg

Kommunens vädjan under påsklovet: ”Träffa ingen utanför familjen”

Publicerad

Smittspridningen av covid-19 i Nybro har ökat i snabb takt den senaste veckan, och värst är det inom skolan. Därför har kommunledningen i samråd med regionens smittskyddsläkare beslutat att stänga alla skolor från förskola till gymnasie och vuxenskolor. Dessutom uppmanar man alla barn att hålla sig inom familjen under det stundande påsklovet.

Kommunalrådet Christina Davidsson (C) vädjar till föräldrar att hålla barnen hemma, och hålla sig till familjen under det kommande påsklovet.

– Vi hoppas och vill att man kan hjälpa oss under den här smittspridningen, säger hon till SVT.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Hur lätt blir det?

-Nej det blir inte lätt, men som tur är går vi mot vår och det ser ut att bli fint väder och ute finns mycket att hitta på.

Nya besked efter påsklovet

Beslutet att hålla skolorna stängda gäller de här tre dagarna och fram till påsklovets slut. Ett nytt beslut och besked till föräldrar kommer efter det.

Men det måste finnas en stor risk att den här stängningen blir längre?

-Jag kan inte uttala mig om det. Vi får följa detta från dag till dag nu, säger Christina Davidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet