Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Växjös kommunchef Monica Skagne fick idag återigen prata om muralmåmningen som inte blir av. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt bakslag för Växjös muralmålning – konstnären hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Växjö kommuns muralmålningstävlings vinnare visade sig ha plagierat någon annans verk utsågs juryns andra favorit, 22-åriga Rebecka Malmberg, som ny vinnare – men nu, två veckor senare, har hon hoppat av projektet.

Den muralmålning som planerats genomföras i centrala Växjö sommaren 2022 skjuts nu upp till sommaren 2023. Anledningen? Konstnären har hoppat av.

”Vill inte pressa någon”

Enligt Växjö kommun är anledningen till avhoppet att tiden blivit för knapp för att kunna genomföra målningen i år. Konstnären kan heller inte genomföra målningen nästa år på grund av andra åtaganden.

Så nu blir det till att hitta en ny konstnär igen för kommunen. SVT träffar Växjös kommunchef Monica Skagne på onsdagen, och frågar vad man ska göra för att undvika ytterligare ett fiasko.

– Det är viktigt att vi tillsammans med konstnären kollar att den känner sig trygg, och att vi tillsammans gör en planering.

Känns det pinsamt att det blivit så här?

– Jag tycker arbetet varit bra, men det är klart vi tagit lärdom av det här, säger Monica Skagne.

Ny vinnare ska utses

Nu ska juryn ses igen och utse en ny vinnare bland bidragen.

– Det här ska bli bra och vi ser fram emot att få till en fantastisk målning på väggen som ska glädja oss i Växjö, säger Monica Skagne.

KLIPP: ”Detta hade aldrig hänt med en konstnär i juryn”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– En annan gång kanske man ska använda sig av en erfaren konstnär som hade genomskådat detta ganska lätt, säger Åke Bergqvist. Foto: Olof Peterson/SVT/Växjö kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer