Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Wiberg har arrangerat street art-festivaler i bland annat Oskarshamn och Västervik Foto: SVT

Street art-profilens pik till Växjö kommun: ”Då är det bara att avgå”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Växjö kommuns andra bakslag i kaoset kring muralmålningen som ska uppföras på Norra Järnvägen, ger nu street art-profilen Albin Wiberg tre tips till kommunen för att undvika mer strul i processen.

Historien är välkänd vid det här laget. Växjö kommun utlyste en öppen tävling för att hitta en konstnär som kunde göra en stor väggmålning i stan. Men bara timmar efter att den första vinnaren korats avslöjades bidraget som en kopia. En andra vinnare utsågs, men har nu backat ur då tiden inte räckte till.

Tre tips till kommunen

Albin Wiberg är själv konstnär och har arrangerat stora street art-festivaler i bland annat Oskarshamn och Västervik. I klippet ovan ger han tre tips till Växjö kommun om hur de ska undvika mer pinsamheter gällande den omtalade muralmålningen i framtiden.

– Gör de fel nästa år, då är det bara att avgå, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.