Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skogsbrand i Fagrasjö Foto: Privat

Omfattande skogsbrand utanför Alsterbro

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i Nybro bekämpar en stor skogsbrand, norr om Alsterbro. Enligt deras prognos kommer släckningsarbetet på plats att pågå i flera dagar på grund av rådande vädersituation.

Under natten till tisdagen har räddningstjänsten arbetat med att bygga slangsystem för att omringa branden, som uppskattas vara omkring 50 hektar.

Två helikoptrar finns på plats för att hjälpa till genom vattenbombning.

Nybro

Röklukten från branden fick många att reagera och slå larm.

– Det är väldigt många som ringer in till oss. Det är folk i Kalmar som ringer för att de både känner röklukt och ser rökdimma, vilket kommer från den här skogsbranden, säger Evelina Wärenkrona, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar till SVT Nyheter Småland på tisdagsmorgonen.

Omfattande skogsbrand 

Det var vid lunchtid på måndagen som räddningstjänsten larmades till området kring Fagrasjö i Nybro kommun, med anledning av en skogsbrand. 

– Ganska direkt insåg räddningstjänsten att det var en omfattande brand som kommer kräva mycket tid och resurser, säger Ola Åström på SOS Alarm.

Under måndagseftermiddagen och kvällen jobbade omkring 40 personer, från åtta stationer, med att bekämpa branden. 

Ingen person har skadats i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nybro

Mer i ämnet