Gustav Wennerberg är orolig över informationen till funktionsvarierade i Västerviks kommun. Foto: Jonatan Börjesson/SVT

Osäkerhet bland funktionsvarierade i Västerviks kommun

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Wennerberg tycker att Västerviks kommun har varit dåliga på att informera funktionsvarierade om corona och om nedstängningen av vissa dagliga verksamheter.

– Informationen kommer ofta för sent, säger Gustav Wennerberg, som ser sina vänner gå hem från sina dagliga verksamheter utan att förstå varför.

Han är också kritisk till att mycket av informationen ges ut i skriftlig form, vilket ibland kan vara svårt för funktionsvarierade att ta till sig.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Men Tobias Lindvall som är enhetschef på Västerviks kommun menar att informationen både är tillräcklig och tillgänglig, eftersom att den kommuniceras både muntligt och skriftligt.

– De vi inte kan prata med på daglig verksamhet hjälper vi genom att prata med föräldrar eller gode män, säger Tobias Lindvall.

Vad är daglig verksamhet?

Daglig verksamhet är en dagtidssysselsättning för personer som har en utvecklingsstörning, autism, övriga neuropsykatriska funktionshinder eller som fått en betydande och bestående hjärnskada, och på grund av detta inte kan yrkesarbeta.

Från Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet