Överklagande av migrantboende fick nej

Uppdaterad
Publicerad

Det blev nej på det överklagande som en granne till boplatsen för EU-migranter vid Salvestaden utanför Kalmar lämnade in till länsstyrelsen i slutet av juni.

Grannen överklagade ett tillfälligt bygglov för de dusch- och toalettbyggnader som ställts upp intill Stadsmissionens husvagnar för EU-migranter, det uppger 24Kalmar.

Enligt grannen är bygglovet medvetet otydligt och vilseledande med syfte att dölja att kommunen egentligen använder området som en form av ”svart-camping”.

Kommer försvinna

Länsstyrelsen ger grannen rätt i att människor bor under ”camping-liknande omständigheter” på området och att de aktuella byggnaderna ska ge personerna tillgång till hygienutrymmen.

Men man skriver också att eftersom behovet av byggnaderna kommer försvinna så snart boplatsen flyttas, något som kommunen redan beslutat, så är det just ett tillfälligt bygglov det är fråga om.

Bygglovet sträcker sig fram till 31 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.