Påkörd av tåg – sikten förbättras vid järnvägskorsning

Publicerad

Enligt en rapport som Trafikverket gått ut med behöver sikten bli bättre vid en järnvägskorsning i Överum i Västerviks kommun, sedan en olycka skedde förra året. Enligt rapporten har det kommit in 13 anmärkningar på korsningen de senaste 15 åren.

Det var i juni förra året som en bil träffades av ett tåg i järnvägskorsningen mellan Överum och Blidstena. Föraren, som var ensam i bilen, fick föras till sjukhus med lindrigare skador.

Sedan 2003 har 13 besiktningar visat på brister vid järnvägskorsningen. Vissa åtgärder har gjorts. Under sommaren röjdes buskar bort för förbättrad sikt, men det var inte tillräckligt. Nu kommer Trafikverket genomföra ytterligare fler åtgärder.

Trafikverkets bedömning är att föraren vid olyckstillfället inte hade tillräcklig bra sikt för att se stoppmärket som var placerad längre fram. Ytterligare bidragande orsak till olyckan kan ha varit dåligt väder med kraftigt regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västervik

Mer i ämnet