Under normala somrar, utan pandemi, kan det se ut så här på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Foto: Helmuth Petersson

Pandemin stoppar Musik på Larmtorget i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Kalmars sommartradition ”Musik på Larmtorget” tvingas återigen flyttas fram på grund av pandemin. Det meddelade Destination Kalmar under fredagen.

Musik på Larmtorget, där Destination Kalmar och krögare bjuder in allmänheten till gratiskonserter på tisdagar och torsdagar, har varit en tradition sedan sent 90-tal.

– Jag tror det betyder väldigt mycket för kalmariterna, det är en gammal tradition. Alla har heller inte råd att betala en konsertbiljett, det är respekt för att alla ska få möjlighet att se sina artister, säger Åke Andersson, vd för Destination Kalmar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

”Det är jättetråkigt”

Förra året tvingades man ställa in evenemanget på grund av coronapandemin, något man nu tagit ställning till att man måste göra även i år.

– Det är tråkigt, men vi måste lyda under de föreskrifter som finns. Vi har tänkt att vi kanske kan ha det här under fyra lördagar och en fredag i september istället, om det öppnar upp sig, säger Åke Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet