Polisen letar fortfarande efter den försvunna mannens bil, som är av modellen Volvo XC 90 och är guldfärgad. Foto: Polisen.

Polisen bekräftar: Försvunna 70-åringens bil sågs i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att en bil som tillhör den försvunne 70-åringen från Markaryd setts i trakterna av Malå i Västerbotten, bara dagar efter 70-åringens försvinnande. En annan äldre man, 80 år, är sedan bilen sågs försvunnen i området, och polisen misstänker människorov.

Kvällsposten rapporterar att det var en brevbärare som la märke till den falskregistrerade bilen, av märke Volvo XC90 som rörde sig i området i närheten av orten Adak, norr om Malå i Västerbotten. Iakttagelserna gjordes bara en eller två dagar efter att mannen anmäldes försvunnen i Markaryd, som ligger omkring 120 mil från Adak.

I samband med att 70-åringens bil sågs i området försvann en annan äldre man efter att ha lämnat sitt hem i Malå. Även i detta fall misstänker polisen människorov.

Markarydsfallet

– Iakttagelserna gäller samma bil. Men vi vet inte om bilen har med 80-åringens försvinnande att göra, säger Maria Linné, presstalesperson vid polisen i region Nord, till TT.

Hittade röstkort i skogen

Enligt Kvällsposten ska en person även hittat ett röstkort i skogen kring Adak som går att koppla till 70-åringen i Markaryd.

Den 10 augusti hittades en död person utanför Markaryd, men polisen har ännu inte bekräftat om det rör sig om en försvunna 70-åringen. Två utländska medborgare är sedan dess internationellt efterlysta, misstänkta för mord på 70-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Markarydsfallet

Mer i ämnet