Åklagaren begär förlängning av häktningstiden efter knivskärningen i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagaren Jonny Philipsson kommer att begära förlängning av häktningstiden för de fyra männen som sedan den 14 juni sitter häktade misstänkta för försök till dråp. Polisen har också fått in en film från en person som fanns på plats när knivskärningen inträffade.

Det var i förra veckan som polisen fick in en film från en person som var på plats när två ungdomar knivskars allvarligt i samband med vinbrännbollen som arrangerades den 10 juni av studenter vid Sunnerbogymnasiet i Ljungby.

– Jag vill inte kommentera vad filmen visar. Men vi är intresserade av fler filmer och fortsätter förhöra ungdomar som var på plats, säger kammaråklagaren Jonny Philipsson.

Knivbråket i Ljungby

Tio poliser utreder händelsen

Sammanlagt tio utredare hos polisen jobbar nu med fallet i minst ett par veckor till.

– Vi börjar få en god bild över händelseförloppet som inträffade på platsen. Vi kommer att hålla nya förhör med både målsäganden och vittnen under de närmaste dagarna. Sammanlagt har ett 80-tal personer hörts, säger Anders Karlsson som är lokalpolisområdeschef i Ljungby.

Vet ni orsaken till knivskärningen?

– Nej, inte i nuläget.

De fyra häktade männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet