Foto: SVT

Polismyndigheten bemöter kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen lade ”Facebookpolisen” ut ett nytt inlägg som fått kritik för att underblåsa stigmatisering av knarkare. Inlägget har också JO-anmälts.

Scott Goodwin skrev ett inlägg om en man som klev in på polisstationen för att anmäla att han var missnöjd med det knark han köpt.

I går anmäldes inlägget till JO och på SVT Opinion skrev den socialpolitiska debattören Magnus Callmyr en kritisk text om hur Scott Goodwin skapar lördagsunderhållning av en utsatt individs situation.

Kritik mot Facebookpolisen

Nu svarar Unni Jerndal, kommunikationsdirektör på Polismyndigheten, på Magnus Callmyrs kritik. ”Polisens inlägg är ingen underhållning” skriver hon på SVT Debatt, men skriver samtidigt att tonen i det polisen skriver ständigt diskuteras i fortlöpande utbildning.

Huruvida Scott Goodwins inlägg är lämpliga eller ej diskuteras samtidigt flitigt på vår Facebooksida. Här är några av kommentarerna:

”Men ge er! Sluta anmäl ALLT!”

”Vad folk ska vara lättkränkta nu för tiden. Har ingen humor längre?”

”Så ni menar på allvar att ni tycker att polisen ska lägga sina resurser på att håna individer med problematik?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Facebookpolisen

Mer i ämnet