Eva Hall tycker att VR-resorna var en härlig upplevelse.

Här reser Eva jorden runt i VR: ”Nu behöver man inte flyga!”

Uppdaterad
Publicerad

VR-labbet på Växjö stadsbibliotek ger dig möjlighet att besöka olika exotiska platser runt om i världen, utan att du ska behöva resa dit. Det är ett av evenemangen under Earth Week som hålls i Växjö för sjätte året i rad.

På lördag den 30 mars är det dags för Earth Hour. Det är en kampanj som vill uppmana både företag och privatpersoner att under en timme släcka belysningen för att uppmärksamma klimatfrågan.

Växjö kommun har valt att i samband med Earth Hour uppmärksamma frågor om klimatet under en hel vecka. Earth Week pågår mellan 25–30 mars och innehåller många olika evenemang som matsvinnstävling, återbrukslounge och olika utställningar.

Växjö

Premiär för VR-labb

Under måndagen var det också premiär för ett VR-labb på biblioteket. Tanken är att man genom VR-teknik ska kunna resa till olika exotiska platser runt om i världen utan att behöva flyga dit. Projektet vill lyfta frågan om den virtuella verkligheten i framtiden kan ersätta verkliga resor.

Satsningen är ett resultat av ett medborgarförslag som lämnades in av Inger Stark för snart ett år sedan.

– Man kan se olika platser i världen utan att behöva resa dit. Jag testade i dag och det var skithäftigt, säger Inger Stark som valde att besöka Rio de Janeiro.

I klippet i spelaren ovan kan du höra vad besökaren Eva Hall tyckte om VR-resorna och samtidigt få veta mer om Earth week i Växjö.

Inger Stark vill att man ska kunna besöka exotiska platser utan behöva lämna staden. Foto: Douglas Schwab/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet